Ağaç budama alanında sizlere kendi ekipleri ve güvenlik önlemlerini alarak hizmet vermekteyiz. Budama işlemleriniz bizimle yaparak iş güvenli alanında kafanız rahat olsun. Ssklı ekiplerimiz ile profesyonel ağaç budama hizmeti verilmektedir. Meyve ağaçları ve meyve vermeyen ağaçları budama hizmeti için bizi arayabilirsiniz.
Budama Neden Yapılır?
- Meyve ağacı budama Budama meyve ağaçlarında verimi artırmak ve ağacın sağlıklı büyümesini sağlamak için yapılır. Doğru budama yapılan ağaçlar diğerleirne göre sağlıklı ve uzun ömürlü olur, meyve oranları artar.
- Meyve vermeyen ağaç budaması Budama yapılacak ağaçlar meyve vermeyen ağaçlar ise bunlarda gençleştirme budaması, tepe tacı alma budama vs şekillerde budama yapılarak ağacın gelişimine katkıda bulunulur.
- Ağaç budamanın amacı Ağaçlar türüne göre çeşitli şekillerde budanır ve ağaçları budama her halukarda ağaç için önemlidir. Budama yaparken mevsim ve zaman dahi budama şekli çok önemlidir.Budama yapılırken bu husulara dikkat edilmelidir.
Ağaç budama yapılırken özellikle yüksek ağaçlarda vinç kullanımı ile yapılmalıdır, İş güvenliği ile ilgili bütün önemler alınmalıdır. Budama yapacak eleman SSK’lı ve techizatları hazır olmalıdır. Tehlike arz eden ağaçlara gerekirse iskele kurularak budama yapılmalıdır.
Ağaç budama mevsiminde yapılmalıdır
Ağaçları mevsiminde, zamanında ve doğru budayan ağaç budama ustalarımızla size en iyi hizmetleri vermekteyiz. Bütün meyve ağaçları, meyve vermeyen ağaçları, doğru zamanda ve ağacın budama amacına uygun şekilde budama yapmaktayız. Ağaç budama hizmetleri almak için bizimle iletişe geçebilirsiniz. İstanbul içi ağaç budama elemanları ve ağaç budama ustalarımızla sizlere profesyonel hizmetler sunmaktayız. Bahçelerde, site içinde veya özel mülklerinizde ağaç budama işlerinizi alanında uzman ekipler ile budamaktayız. İstanbul ağaç budama için bizi arayabilir, bilgi alabilirsiniz.
- Meşe ağacı budama
- Palamut ağaçları budama
- Çam ağacı budama
- Ardıç ağacı budama
- Selvi ağacı budama
- Yapılcan budama
- Tavşancık budama
- Kavak budama
- Söğüt ağaçları budama
- Kızıl meşe budama
- Çalgı budama
- Karaağaç budama
- Dağ kavağı budama
- Patırakağacı budama
- Gürgen budama
- Akasya budama
Dut, Ceviz, Zeytin, Elma, Armut, Nar, Mandalina, Kestane, Palmiya ağaçlarıda uygun zaman ve mevsimlerde budanmaktadır.
Budama Teknikleri
- Şekillendirme devresinde ağaç budama işlemleri odun dallarına uygulanmalı zorunlu olmadıkça ağaç üzerindeki meyve dallarına dokunulmamalıdır. Böylelikle meyve ağaçlarının iyi bir şekil alması ve erken sürede meyveye yatması sağlanır. Tam aksi şekilde gerçekleştirilen uygulamalarda ise düzensiz şekillenmelere ve ağaçların gençlik kısırlığı dönemlerinin uzamasına sebep olunur.
- Budama işlemi gerçekleştirilecek olan ağaç bir bütün olarak toplu bir şekilde incelenmeli ve ağacın her dalı ayrı ayrı ele alınmalıdır.
- Ağacın gövdesinin üzerinde tacı meydana getiren ana dallar aynı yükseklikte ve eşit kuvvete olmalı merkezi eksen çevresinde eşit açılarla dağılmaları sağlanmalıdır. Doğru bir taç oluşumunda gelişme güçleri aynı ve lider etrafında eşit açılarla dağılmış beş adet dal seçilmiş böylelikle çok ideal bir kat oluşmuştur. Yanlış olan taç oluşumunda yan dallar çok sık olduğu için birbirlerini gölgeleyeceğinden ve kültürel işlemleri özellikle de ilaçlamayı güçleştireceğinden ideal bir taç oluşturulamamıştır.
- Ağaç üzerindeki ana dalların gövde ile yaptıkları açılar 45-60 derece olmalıdır. Dar açılı olan dalların direnci zayıf olduğu için çabuk kırılırlar.
- Ağaçlardaki dik büyüme ve gelişme ne kadar çok olursa meyve miktarı o kadar az ve meyvelenme de bir o kadar geç meydana gelir. Yayvan büyümede ise bu durumun tam aksi söz konusu olur.
- Ağaçlardaki yardımcı dal oluşumuna önem gösterilmelidir. Meyve ağacı üzerindeki yardımcı dallar ana dallar üzerinde imkanların el verdiği kadar eşit mesafede ve aynı yönde bırakılmalıdır. İstanbul budama Ayrıca ana dallar ile yardımcı dallar arasında vegetatif gelişme bakımından rekabet olmamalıdır ve şekil bakımından düzenli gelişmelerini oluşturabilmek için yardımcı dallar an dalların büyüme noktasından 15-25 cm daha alttan seçilmelidir. Ayrıca ana dallar ile yardımcı dallar arasında 45 derecelik bir açı olmasına dikkat edilmelidir.
- Ağaçların dallarını kısa kesmek vegetatif gelişmeyi hiç kesmemek ya da uzun bırakmak da generatif faaliyetleri teşvik eder. Ağaç budama İstanbul Ağaç üzerindeki bir dalı keserek bu dalın kısaltılmış olduğu zannedilmemelidir. Büyüme döneminde kesim şiddeti ile doğru orantılı olarak kesim noktasının altından sürgün büyümesi gerçekleşeceği unutulmamalıdır.