Şeflera Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Ekim 27, 2021 Yazarı admin 0

Şeflera bitkisinin üretimi blindiği üzere tohum, çelik ve daldırma tekniği ile üretilmektedir. Bu çiçekleri çoğaltmak için bu teknikleri kullanmanızda fayda vardır. Şeflera bitkisinin tohumları kış ayı içerisinde Şubat ve Mart aylarında ekilmelidir. Şeflera bitkisinin çimlenme için ortamın sıcaklığı 20 – 25 ºC civarında olmalıdır. Şeflara bitksinde çelikler ilkbahar ve yaz aylarında pişkinleşmiş sürgünlerden alınır ve camekânlarda köklendirilmelidir. Şeflera bitkisinin toprak istekleri; Killi bahçe toprağı, yanmış ahır gübresi, yaprak kompostu, dişli dere kumu karışımı bu bitki için uygun ortamdır.

Şeflera Nasıl Bir Bitkidir?

Şeflera bitkisini Latince’de Schefflera arboricola olarak bilinir. Araliaceae familyasından olan iç mekan bir bitki türüdür. Şeflera mevsimlik çiçekler içerisinde yer alır. Bitkinin doğal ortamda yetişebildiği anavatanı ise; tropik ve subrtopik bölgelerde doğal olarak ağaç formunda yetişmektedir.

Şeflera Nedir? Her dem yeşil, çalı formlu, yaprakları el parmaklarını andıran şemsiye görünümünde renkleri ise; yeşil, sarı ve beyaz olan genç bitkilerde 5 ile 7, yaşlı bitkilerde ise 12 kadar yaprakçığa sahip olan bir bitkildir. Şeflera bitkisi aydınlık, yarı gölge ile hafif güneşli yerleri sever.

şeflera yetiştirme ve şeflera bakımı

Şeflera Bitkisi Nasıl Bakılır?

Oda sıcaklığının 7 derecenin altına düşmemesi gerekir. Şeflera bitkisi yanmış ahır gübresi ile bahçe toprağı karışımı saksı toprağı olarak kullanılabilir. Şeflera bitkisi nasıl sulanır? Yaz aylarında bol miktarda suya gereksinim duyarlar. Sıcak günlerde ara yapraklarına su püskürtülmesi yararlı olur. Kış aylarında, olan dinlenme dönemi boyunca verilen su miktarı azaltılmalıdır. Şeflera bitkisinin saksısı ortalam iki yılda bir değiştirilmelidir. Şeflera dalları nasıl budanır? Şeflera bitkisinin kurumuş ve çürümüş yapraklar kesilmelidir.

Şeflera bitkisinin yaprakalrı dökülüyor? Şeflera bitkisinde yaprak dökülmesi ve yaprak lekesi gibi hasatlıklar ile nematodlar, kırmızı örümcekler, yaprak bitleri ve unlu bitler gibi zararlılar görülmektedir. Bunun önüne geçmek için bitkinin bakımının sıcaklık ve sulamlarıın doğru yapılması gerekir.