Sarmaşık gül nedir? Sarmaşık güllerin kullanım alanları genel olarak bahçelerdir. Sarmaşık gülleri Türkiye’de çardak gülü olarak bilinir. Sarmaşık gül çeşitleri sarılıcı güllerdir. Sarmaşık gülü doğru zamanda budayınız. Sarmaşık güllerin uzunluğuı üç metre civarına kadar uzayabilir. Sarmaşık gülün önemli bir özelliğide uzun ömürlü olması ile soğuklara dayanıklı olarak bilinmesidir. Bu sebeple özellikle bahçe ve balkon kenarlarına giriş kağılarında çok tercih edilir. Sarmaşık gülleri en iyi nerede yetişir? Sarmaşık gülleri güneş alabilecek yerlerde dikmeniz sağlığı açısından önemlidir. Çok iyi ve güzelgüller açar. Sarmaşık güller güneşten iyi yararlanacağı bir yerde ise toprak yapısının önemi yoktur.
Sarmaşık gül ne zaman ve nasıl budanır?
Sarmaşık güller en son ne zaman budanır? Sarmaşık gül hangi ayda budanır? Sarmaşık güllerin budanması, sarmaşık güllerde budama kış sonu ile ilkbahar başı yapılabilir. Sarmaşık güllerde budama yapılırken dikkat edilecek hususlar öncelikle yaşlı, eski ve zayıf sürgünlerin kesilmesi gerekir. Budama aleti ile başka bir bitki budaması yapıldı ise budama yapılacak aletlerin dezenfekte edilmesi önemlidir. Sarmaşık gül budaması için solan ve yaşlı duran dalların tamamen ayrılması gerekir. Sarmaşık gül budama yapılırken dikkat; sarmaşık güllerin doğru budama yapılması bitki için önemlidir. Genç ve sağlıklı dalları budamayınız. Sarmaşık gül fidanı ne zaman dikilir? ilkbahardan önce dikilmesi gerekir. Don olmamasına dikkat edilmelidir.
Sarmaşık Güllerde Görülen Hastalıklar
Sarmaşık güllerde en sık görülen hastalık ve zararlılar, külleme, pas, mildiyö, yaprak ve sap lekesi, kara leke, kök çürüklüğü gibi hastalıklar ile yaprak biti, gül filiz arısı, gül kabuklu bitidir. Sarmaşık güllerde bu tür hastalık ve zararlı tespit edildi ise uygun bir şekilde ilaçlanması ve zarar gören dalların kesilerek gövdeden uzaklaştırılması gerekir.
Sarmaşık Güller
Sarmaşık veya çardak gülü olarak bildiğimiz sarılı gül türünün latince adı Rosa multiflora olarak bilinmektedir. Sarmaşık gülünün familyası ise Rosaceae. Esesan sarmaşık veya .ardak gülünün anavatanı Kuzey yarımküre’nin soğuk ve ılıman bölgeleridir. Sarmaşık güller dış mekana uygun bir bitki türüdür. Elbette mevsimlik güller olarak bilinir.
Sarmaşık güllerin kullanım alanları; Sarmaşık güller Rosa multiflora peyzaj uygulamlarında, bahçe düzenlemelerinde veya balkonlara yakın alanlarda çok tercih edilen özel bir bitkidir. Sarmaşık gülleride dikenlidir. Sarmaşık gülleri çok güzel kokmaktadır.
Sarmaşık gülünü nasıl sulamalıyız?
Sarmaşık güllerinin sulama vakitleri sulama miktarı çevre koşullarına, toprak yapısına, bitkinin gelişme durumuna bağlı olmakla değişir. Sarmaşık gülü sürgün verme döneminde suya ihtiyaç duyar. Sarmaşık gülü yaz aylarında fazla suya ihtiyaç duyabilir. Yağmurlar olmaz ise sulama yaşılması önemlidir.
Sarmaşık gülün yaprakları neden sararır? külleme, pas, mildiyö, yaprak ve sap lekesi, kara leke, kök çürüklüğü gibi hastalıklar ile yaprak biti, gül filiz arısı, gül kabuklu biti gibi çeşitli hastalşık ve zararlılara maruz kalmış olabilir.
Sarmaşık güller güzel kokar.
Sarmaşık gülleri nasıl budamak gerekiyor?
sarmaşık güller ne zaman budanır?