Atatürk çiçeği 60 cm ile 5 metreye kadar uzayabilir. Atatürk çiçeği koyu yeşil renkli yaprakları büyük, uzun ve sivri uçlu olan bir bitki türüdür. . Çanak yaprakları kırmızı, pembe veya beyazdır. Atatürk çiçeğkleirnin çanak yapraklar çoğunlukla çiçek olarak değerlendirilir. Atatürk çiçeği renkleri ise; küçük, sarı renkli ve gösterişli olarak bilinir. Atatürk çiçeği ışığı seven bir bitkidir. Özellikle saksılarda çok yetiştirilen gösterişli bir bitki türüdür. Atatürk çiçeği bakımı kolaydır. Atatürk çiçeği yetiştirilme sırasında çok fazla suya ihtiyaç duymaktadır.
Atatürk Çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
Atatürk çiçeği ışığı sever mi? Yeterince ışık alması çok önemlidir. Bu sebeple aydınlık yerlerde yetiştirilmelidir. Atatürk çiçeği Sıcağı Sever Mi? Kış aylarında en düşük 15C kadar dayanabilmektedir. Atatürk çiçeği saksı toprağı; Nemli ve organik madde içeriği zengin bahçe toprağında iyi gelişme gösterir. Atatürk Çiçeği Nasıl Sulanır? Gelişme döneminde bol miktarda sulanmalı, çiçeklenme döneminde verilen su miktarı azaltılmalıdır. Dinlenme döneminde ise çok daha az su verilmelidir. Atatürk Çiçeğine gübre atılır mı? Yaz ayları boyunca haftada bir kez gübre verilmesinde fayda vardır.
Atatürk Çiçeği Saksısı Nasıl Değiştirilir?
Atatürk çieğinde saksı değişimi yapma Atatürk çiçeği yıllık saksı değişimi istemektedir. Atatürk çiçeği saksı değişimi hangi ay yapılır? Atatürk çiçeği saksı değişimi genelde ilkbahar ayında yapılması tavsiye edilmeketdir.
Atatürk Çiçeği Budaması Nasıl Yapılır?
Kırılmış, hastalanmış ve şekli bozulmuş dalları kesilip çıkarılmalıdır. Ayrıca yaşlı bitkiler çiçeklenmesi bittikten sonra nisan ayında topraktan itibaren ortalama 13 cm kalacak şekilde kesilmeli.
Atatürk Çiçeği Latince’de Euphorbia Pulcherrima olarak isimlendirilmeketdir. Atatürk çiçeği Euphorbiaceae familyasından olan bir çiçek çeşididir. Çiçeğin anavatanı Meksika’dır. İçmekan çiçeği olarak yaygınlaşmış bir çiçektürüdür. Atatürk çiçeği mevsimlik çiçek olarak bilinmektedir.
Atatürk Çiçeği Üretimi Nasıl Yapılır? Atatürk çiçeği çelikle üretim ile çoğaltılmaktadır.
Atatürk çiçeği yaprakları neden sararır?
Atatürk çiçeklerinin yaprakalrı sararıp dökülüyor ise bazı hastalıklara mazur kalmış olabilir. Atatürk çiçeğinde görülen önemli hastalık ve zararlılar ise şu şekiledir; Önemli hastalıkları kloroz, yaprak dökülmesi, kök kanseri ve kurşuni küf; zararlıları ise kırmızı örümcek ve unlu bitleridir.