Taş Duvar Ustaları

Şubat 5, 2022 Yazarı admin 1

Taş duvar fiyatları ne kadar? Taş duvar çeşitleri nelerdir? Taş duvar sağlam olur mu? Duvara taş kaplama nasıl yapılır? 1 m2 taş duvar maliyeti Bahçe taş duvar doğal taş Duvar Salon taş duvar dekorasyonu Bahçe taş duvar fiyatları Salon taş duvar Doğal Taş Duvar Fiyatları Dış Cephe doğal taş Kaplama. Taş duvar yapan firmalar Mavituğ olarak bahçe ve yollara taş duvar yapma işlerinizi birinci sınıf bir işçilik ve deneyimli ekipleri ile yapmaktadır. Taş duvar yapan firma, Taş duvar alanında kendini yetiştirmiş, profesyonel ekip ile taş duvar örme işleriniz için bizi arayabilirsiniz. Taş duvar uygulama ve yapımı işlerinizi Mavituğ olarak yapmaktayız. İşinde deneyimli Taş Duvar ustaları ile duvar yapma işleriniz yapılmaktadır. Taş duvar bahçesi, villa içlerine duvar uygulama, yol kenarlarına taş duvar işlerinizi yapmaktayız.

Taş Duvar Nasıl Yapılır?

Temel, yapının duvarlar, ayaklar ve sütunlar aracılığıyla kendisine iletilen yüklerini zemine aktaran bölümüdür. Söz konusu yüklerin en sağlam ve güvenli şekilde zemine aktarılması, Taş Duvar yapının inşa edileceği alanda sağlam zemine ulaşacak kadar derin bir kazı yapılması ile sağlanır. Temeller, “sürekli” duvarlar şeklinde olabileceği gibi; “tekil (münferit)” ayaklar şeklinde de inşa edilmiş olabilirler.

taş duvar yapan firmalar

Taş Duvarın Genel Özellikleri

Taşın, istenen kalitede (fiziksel ve mekanik özelliklere sahip) ve boyutlarda temin edilmesi sağlanmalıdır. Taşın kalitesini ve özelliklerini belirten bir Analiz Raporu talep edilmeli. Taşlar, duvar yapım tekniğinin gerektirdiği derecede, “geleneksel taşçı el aletleri ile” işlenmeli ve şekillendirilmelidir. Duvar yapım tekniğinde temel ilke; taş veya tuğlaların şaşırtmalı olarak birbiri üzerine bindirilerek örülmesidir. Taş Duvarı Yapanlar Köşeye yerleştirilen taş, bir sırada enine kullanılıyorsa üstündeki sırada boyuna kullanılmalıdır. Duvar yapımında önemli bir başka ilke ise, belirli aralıklarla bazı taşların duvar kalınlığı boyunca yüzeye dik olarak kullanılmasıdır, Böylece, duvarın iki yönde sağlamlığı artırılmış ve ön ile arka kısımlarının birbirinden ayrı hareket etmesi engellenmiş olur. İdeali, birkaç sırada bir duvar kalınlığı boyunca uzanan, tek parça bir elemanın yerleştirilmesidir.

Geleneksel Taş Duvar Nasıl Yapılır?

  • Moloz Taş Duvar; Ocaktan çıktığı haliyle kullanılan, işlenmemiş taşa “moloz taş” adı verilir. Taş, yalnızca çıkıntılı ve sivri uçları kabaca düzeltilerek yerine yerleştirilir. Tanımlı bir geometrik şekli ve düzgün yüzeyleri olmadığından; bu taşlarla yapılan duvarların örgüleri de düzenli bir görünüme sahip değildir. Moloz taş duvar yapımında, çeşitli cins ve büyüklüklerde doğal taşlar bir arada kullanılabilmektedir.
  • Kaba Yonu Taş Duvar; Alın ve yan yüzeyleri çekiçle düzeltilerek kabaca işlenmiş olan taşa “kaba yonu taş” adı verilir. Moloz taş duvardan farklı olarak, yatay taş sıralarını gözle takip edebilmek mümkündür. Düzenli bir örgüye sahip olabileceği gibi, taşların büyüklükleri ve derz aralıkları değişken de olabilir. Taş duvar ustaları İstanbul
  • İnce Yonu Taş Duvar; Alın ve yan yüzleri düzeltilerek ince yönu şeklinde hazırlanan taşlarla yapılan duvar örgüsüdür. Kaba yonu taş duvar gibi, yatay taş sıraları açıkça görülür. Taşların büyüklükleri değişken olabilir. Yan yüzleri daha fazla düzeltilmiş olduğu için, taşlar daha köşeli ve derz aralıkları daha düzenli bir görünüme sahiptir.
  • Kesme Taş Duvar; Tüm yüzeyleri ince yonu tekniğiyle işlenmiş, düzgün prizmatik şekle sahip olan yapı taşına “kesme taş” denir. Düzgün bloklar halinde kesilerek hazırlanan taşların, derzli veya derzsiz olarak bir araya getirilmesiyle duvar örülür
  • Almaşık Duvar; Çeşitli kârgir yapı malzemelerinin (çeşitli cins ve renklerde taşlar, tuğlalar, vb.) birlikte kullanıldığı duvar yapım tekniğidir. En yaygın olarak görülenler, iki renkli taş ya da taş-tuğla almaşık duvar yapım tekniğidir.

Mimari Taş Duvar Yapımı

Yapılarda mekanların sınırlarını oluşturan düşey bölme öğelerine “duvar” denir. Tarihi kârgir yapılarda duvarlar, bölme işlevine ek olarak taşıyıcı işlevleri de olan yapı elemanlarıdır. Kârgir yapıların taşıyıcı beden duvarları, taş, tuğla veya bunların birlikte kullanılmasıyla oluşturulur. Çeşitli malzeme ve teknikler kullanılarak bir araya getirilen taş ve tuğlalarla örülen duvarların kalınlığı, yapının büyüklüğüne ve önemine göre bazen birkaç metreye kadar çıkabilir. Bazı kârgir yapı örneklerinde, daha hafif olması istenen üst katlar ile iç duvarlarda ahşap karkas sistemin de kullanıldığı görülebilir. Taş, tuğla gibi elemanların yan yana ve üst üste örülmesiyle duvarlar inşa edilir. Geleneksel taş duvar yapımında, çeşitli derecelerde ve tekniklerle işlenmiş taşlar kullanılabilir.

Taş Duvar Merdivenleri

Merdiven yapımında taş, temel olarak iki farklı şekilde kullanılabilir. Basamaklar, tek parça halinde blok taştan kesilerek hazırlanabilir. Tarihi yapıların girişlerinde, eşiklerde, minarelerdeki ve iç mekanlardaki merdivenlerde taş basamaklara sıkça rastlanır. Taş, kaplama malzemesi olarak da merdivende kullanılabilir. Taş duvar ile merdiven yapma Özellikle 20.yy yapılarında, erken dönem betonarme ile oluşturulan merdivenler, daha sonra çeşitli kalınlıklarda taş levhalar ile kaplanarak tamamlamışlardır. Merdivenin çıkış yönüne, mekanın büyüklüğüne, şekline ve sahanlığın yerine göre, merdivenler de çok çeşitli tiplerde inşa edilebilirler.