Ateş çiçeğinin anavatanı Breziliya’dır. Renklerinde dolayı bu isim ile adlandırılmaktadır. Ballıgiller familyasına ait bir çiçek türüdür. Doğal olarak yetşir sıcaklığı sever; Ateş çiçeği 1 metreye kadar uzayabilir. Bahçelere ateşçiçeği ekimi yapacaksanız güneş alan yerleri tercih ediniz. Ortalama 4 günde bir sulamak yeterlidir.
Ateş Çiçeği Kullanım Alanları
Ateş çiçeği günümüzde en gazla bahçe ev peyzaj alanları düzenlemelerinde kullanılır. Ateş çiçekleri yürüyüş yollarının kenarlarına dikilebilir. Özellikle batı dünyasında peyzaj alanında çok etkili kullanılan ateş çiçekleri güzel görüntüler sağlamaktadır. Ateş çiçeğinin bodur Sizzler ve Salsa seleksiyonları gözde çiçeklerdendir.
Ateş Çiçeği Hakkında Kısa Bilgiler
Ateş Çiçeği bir yıllık, iki yıllık ve çok yıllık otsu ve odunsu bitkilerdir. Ateş çiçekleri yeşil renkli köşeli gövdesi, çok dallı sürgünleri vardır. Oval biçimli kenarları dişli, sivri uçlu, yeşil renkli yaprakları ortama 7 cm civarındadır. Ateş çiçeği başak ve salkım şeklinde iri gösterişli çiçekler oluşturur. Çiçeğinin rengi kırmızı’dır. Ateş Çiçeği Toprak isteği: Besince zengin, nemli ama suyu iyi akıntılı toprakları seveb bir bitki olarak tanınmıştır. Ateş Çiçeği Nasıl Üretilir? Ateş çiçeği tohumla üretilmektedir.
Ateş Çiçeği Latincede; Salvias splendens olarak bilinir.