Bahçe Bakım Zamanları

Mayıs 9, 2023 Yazarı admin 0

Bahçe Bakım yapan firması firmamız iç ve dış mekan tesisleri, teraslar, taş oymalar, duvarcılık, yeşil alanlar, orkideler, ev kompozisyonları tasarımı ve uygulaması sunmaktadır. Evinizi ve ön bahçenizi özel parkınıza dönüştüren dış mekan bahçeleri tasarlıyor ve inşa ediyoruz. Ağaçlar, çalılar, çiçekler, güller, fıskiyeler ve kayalar, bahçenize yakışacak eşsiz ağaçlar ve yemyeşil zemin örtüsü ile çevrili olmaktan sizi mutlu edecek tasarımlar sunuyoruz. Bahçesi olmayanlar için balkonları ve küçük meydanları dinlenip oturulacak mekanlara dönüştürüyoruz. Balkonlarınızı yeşillendirerek, farklı çiçek ve bitkilerle süsleyerek daha çekici hale getiriyoruz. balkonlarda peyzaj kullanımı. Firmamız peyzaj ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek altyapı ve tecrübeye sahiptir. Doğal taş ve istinat duvarları yaparak, bitkiler düzenleyerek ve dikerek size doğal çözümler sunuyor ve güzel mekanlar yaratıyoruz. Bahçecilik alanında hizmetinizdeyiz.

Aylık Bahçe Bakım Takvimleri

Peyzaj hizmetleri, bir bahçe ve peyzaj uygulamasında toprak alan ölçüleri alınarak harita üzerinde yakın plan alınır ve iklim koşulları dikkate alınarak toprak ve bitki seçimine başlanır. Bahçe şartlarına göre kare, dikdörtgen ve yuvarlak yüzeyler tercih edilerek görsel olarak etkileyici bir görünüm elde edilebilir. Simetrik patikalar dik açılarla yerleştirilir ve bu yolları yerleştirmek için bitkiler ve ağaçlar veya çiçekler seçilir. popüler halk bahçeleri; Duvarlarla ve yüksek kapılarla çevrili bahçeler.

Bahçe Bakım Zamanları

Bahçeyi kateden kanallardan akan su ile bahçeler.Yerde yeşil çim alanı ve yan tarafları çeşitli bitki ve çalılarla kaplı ortasında taşlı yürüyüş yolları olan bahçeler. Evlerin veya arka bahçelere iyi tasarlanmış işlevsel bir manzara eklemenin en yi yolu peyzaj uygulama ve özel bahçe tasarımından geçer. Türkiye’de Aylık Bahçe Bakımından Neler Yapılır? Ay ay Bahçe bakımı – Aylık Bahçe Bakım İşleri Nelerdir?

  1. Ocak Ayı Bahçe Bakımı ; Ağaçlar, Fidanlar uykuda iken yani kurumuş bir hal aldığı zaman yer değiştirme yapılabilir. Bahçede tbakım yapılabilir. Bitkilere kış ilacı yapılır, Çim ve çiçekler ve ağaçlar havalandırılır. Gerekli görüldüğü zaman bazı bitkilere kış ilacı verilebilir. Soğuk havalarda zarar görecek bitkiler sarılarak soğuktan korunur.
  2. Şubat Bahçe Bakımı ; Havalar çok soğuk değilse meyve ağaçları dikilebilir. Yaz aylarında açacak olan bitkilerin budanması yapılır. Yabani otlardan korunmak için yabani ot gübrelemesi yapılabilir.
  3. Mart Bahçe Bakımı ; Sebze bahçeniz varsa sebze ekimi işine başlayabilirsiniz. Bitkilerin özellikle saksılarda oaln bitkilerin gübreli topraklarla değişimini bu ayda yapmak çok faydalıdır.
  4. Nisan Bahçe Bakımı ; Bodur ağaçlar, çiçekler vb solma anında budama işlemi yapılmalıdır. Bu bitkinin gelişimi için çok önemlidir. Soğan türü bitki ve çiçek türlerinin ekimine başlanabilir.
  5. Mayıs Bahçe Bakımı ; Bitkilerde ve çimlerde zararlılarla mücadele dönemi başlangıç ayıdır. Zararlıların durumuna göre ayda 3 defa tekrarlanabilir. Toprak sulanmaya başlanmalıdır. Bahçenizin nemli bir durumda kalması çok yararlı olacaktır.
  6. Haziran Bahçe Bakımı ; Çim biçme yapılır. Çimleirn boyu normalden biraz daha uzun olarak kesilmelidir. Çiçeklere ve diğer çalı türlerine gübre uygulanabilir. İlaçlama yapılacaksa gündüz ilaçlama yapılması tavsiye edilmez. Akşam saatleri uygundur.
  7. Temmuz Bahçe Bakımı ; Çok yıllık bitkilerin tohumları ekilebilmektedir. Bazı bitkiler kökünden kesilerek temizlenmelidir. (sardunya ve zakkumla vs)
  8. Ağustos Bahçe Bakımı ; Sulama, yabani otlarla mücadele, ilaçlama periyodik olarak yapılmalıdır. Kışa dayanıklı bazı bitkilerin dikimlerine başlanabilir. Örneğin; Maydonuz, Marol, Ispanak vs. Bahçenize çim uygulama yapacaksanız toprağın hazırlanma aşamasına başlamalısınız.
  9. Eylül Bahçe Bakımı ; Bazı bitkileri budayabilirsiniz. Sonbahar ayında çiçek açabilecekbitki türleri dikilebilir. Ayrıca bazı tür bitkilerin budanması yapılmalıdır.
  10. Ekim Bahçe Bakımı ; Bahçelerin temizliği yapılır. Zaralılı olan bitkiler ortadan kaldırılır. Bazı ağaç türleri budanmalıdır. Arzu edenler kış gübresi kullabilirler, bu aylarda çim biçme yapılmamalıdır.
  11. Kasım Bahçe Bakımı ; Özellikle meyve ağaçlarının budanma ayı olarak bilinir. Meyve ağaçlarını bu mevsimde budamak çok faydalıdır. Meyve ağacının türüne göre budama yapılması tavsiye edilir.
  12. Aralık Bahçe Bakımı ; Yabani otlarla mücade işlemini yapmanız gerekmektedir. Ağaçların ve bazı bitkilerin soğuk ve don olaylarına karşı etkileneceğini düşünüyorsanız önlem almalısınır.