Leylak çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Ağustos 5, 2021 Yazarı admin 1

Leylak çiçeğinin tahmini olarak otuza yakın türü vardır. Leylaklar kış aylarında yaprak döker. Leylaklar çalı türü bir çiçek türü dür. Ağaççık olarakda bilinirler. Leylak Çiçeğinin yaprakları kaşılıklı dizilmiş bir şekilde saplı, dilimli ve yürek şeklindedir. Leylak çiçeği Latincede Syringa sp. olarak bilinir. Leylak çiçeğinin familyası ilse Oleaceae olarak tabir edilir.

Leylak Çiçeği Nerelerde Yetişir?

leylak çiçeği bakımı nasıl yapılır

Leylak çiçeğinin anavatanı Batı Asya, Türkiye ve Güney Avrupa’dır. Leylak çiçeği dış mekan bitkisidir. Leylakalr mevsimlik çiçekler kategorisine girer. Genellikle park ve bahçelerde sık sık görülür.

Leylak sıcakta yetişir mi? Soğuklara dayanıklı -4C olup karasal iklime rahatlıkla uyum sağlamaktadır. Leylak Çiçeği Işık İsteği:  Yarı gölge alanlarda da yetişebilmektedir. Ancak bol güneş ışığı alan yerde daha iyi gelişmektedir. Leylak Çiçeği Toprak İsteği: Hemen hemen her tip toprakta nemli olmak şartı ile yetiştirilebilir. Leylak Çiçeği Sulama: Bitkinin özellikle hava sıcaklığının arttığı, toprağın kuruduğu yaz aylarında bol su isteği vardır.

Leylak Çiçeği Nasıl Budanır?  Bitkinin yer yıl düzenli çiçek vermesi için solan çiçek sürgünleri budanmalıdır. Bitkiyi gençleştirmek için yaşlı sürgünler dipten kesilmelidir. Leylak Çiçeği Üretimi: Tohum, çelik, daldırma, sürgün ayırma ve aşı ile üretilir. Leylak Çiçeğinde Görülen Hastalık ve Zararlılar: Yaprak bitleri ve salyangoz en fazla görülen zararlılardır.

Leylak Ağacı Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

  • Leylak Ağacı Çiçeği romatizma ağrılara iyi gelir.
  • Leylak Ağacı Çiçeği yağı masaj olarak vücuda uygulanırsa rahatlatıcı ve faydalıdır.
  • Leylak Çiçeği ateş düşücü özelliği olan bir bitkidir.
  • Leylak Çiçeği İştah açıcı olarak bilinir.
  • Leylak Çiçeği kurt düşürme için kullanılabilir.
  • Leylak Çiçeği toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur.
  • Leylak Çiçeğinin kabızlığı önlediği iddia edilmektedir.