Kurdele çiçeği su sever mi? Kurdele çiçeği neden kurur?

Eylül 7, 2022 Yazarı admin 0

Çok yıllık otsu bitki Chlorophytum (kurdela çiçeği), Güney Afrika ve Avustralya’nın vahşi doğasında bulunur. Bilim adamları hala klorofitin Lily ailesine mi, Agave ailesine mi yoksa Spurge ailesine mi ait olduğu konusunda tartışıyorlar. Kurdela çiçeğinin 250 farklı türü olduğu söylenir. Kurdela çiçeği geniş iç mekan bitkilerine göre büyük bir avantajdır, bu nedenle yeni başlayanlar onları yetiştirmeye heveslidir.

Kurdela bitkisini diğer bitkilerden ayıran başlıca özellikleri bulunur. Bu özellikler şu şekildedir.

  • Kurdela Çiçeği (Chlorophytum) Mart ayında çiçek açar ve büyüme mevsimi boyunca çiçekli kalır;
    dinlenme dönemi Ekim’den Ocak’a kadardır;
  • Kapalı klorofit hidroponikte iyi büyür;
  • Bazen yetersiz sulama veya çok kuru hava havalrda yaprak uçlarını kurutur ve bitki süslemesinin bir kısmını kaybeder;
  • Sadece asılı bir sepette veya bir standda harika görünmekle kalmaz, alacalı yaprakları bahçedeki çiçek tarhlarını bile süsleyebilir;
  • Solo bitki olarak ve diğer bitkilerle birlikte gruplar halinde iyi görünüyor.

Kurdela Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kurdela çiçeği (Chlorophytum)n bakımı evdeki koşullara iyi uyum sağlama eğilimindedir, ancak zamanında sulama ve hava nemi talebi önemlidir. Kurdela Çiçeği oldukça dayanıklıdır ve kötüleşen koşullar ve hastalıklar durumunda hızla iyileşir. Çekici görünümü güzeldir ve aynı zamanda herhangi bir evde çekici bir bitki olarak durur. Geniş bir odada yalnız bir bitki olarak güzel görünür ve diğer çiçeklerin yanına da yerleştirilebilir. Gerekirse, sulu köklerinde depolanan nemle beslenerek uzun süre susuz kalabilir.

Kurdela Çiçeği Sulama Zamanı

Kurdela çiçeğini ne sıklıkla sulamanız gerekir? Yaz aylarında haftada iki kez bol ve sık sulayın. Kış aylarında sulama yarı yarıya azalır. Kurdela bitkisinin yukarıdan mı yoksa alttan mı sularsınız? Aşırı sulama, aşırı sulamama kadar tehlikeli değildir çünkü klorofit köklerinde bir miktar su depolar. Bu nemli bitkinin arada bir sulanması gerekir. Yaprakların kirlenme ve tozdan periyodik olarak temizlenmesi de tavsiye edilir.

Kurdela Çiçeği Güneşe İhtiyaç Duyar Mı?

Kurdela bitkileri ışığa doğru büyür mü? Kurdela Çiçeği (Chlorophytum), batıya bakan veya doğuya bakan bir pencerenin yanında olduğu gibi, parlak fakat dağınık ışığa en iyi şekilde maruz kalır. Çok parlak güneş toprağını kurutabilir ve yaprakların orijinal zengin renklerini kaybetmesine neden olabilir. Kurdela bitkileri parlak ışıkla başa çıkabilir mi? Gölge, yapraklardaki şeritlerin kaybolmasına neden olur, bu nedenle bitkinin odanın içine çok fazla itilmesi tavsiye edilmez. Güney penceresine yerleştirilen bitkiler doğrudan güneş ışığından gölgelenmelidir. Chlorophytum canlılığını ve güzelliğini korumak için günde sadece birkaç saat doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar.

Kurdela Çiçeği (Chlorophytum) Hastalıkları

Kurdele çiçeği su sever mi, Kurdele çiçeği neden kurur

(Chlorophytum neden kahverengiye döner?) Kurdela bitkisi dayanıklıdır. Hastalıklardan nadiren etkilenir, ancak yaprak bitleri, solucanlar veya örümcek zayıflamış bir bitkiye yerleşebilir. Önleyici bir önlem olarak, odayı nemli tutun ve eski, düşen yaprakları ve çiçeklerini zamanında çıkarın. Yapraklarda biriken toz ve kiri temizlemek için periyodik olarak nemli bir süngerle yaprakları silin ve onlara hayati faaliyetleri için gerekli olan oksijeni alma şansı verin.

Kurdela bitksinin saksı toprağı nasıl olmalıdır? Chlorophytum (Kurdela çiçeği) benzeri nötr toprak (pH 6-6.5), besin açısından yoğun, humuslu toprakalrı sever. Toprak karılımı İki kısım çim, iki kısım yapraklı toprak ve bir kısım kumdan oluşur. Chlorophytum hem yüksek nemi hem de biraz kuruluğu tolere eder. Özellikle sıcak yaz günlerinde ve merkezi ısıtma sırasında düzenli ilaçlama yapılması faydalıdır. Bazen bitkilerinizin yaprakları temizleyebilirsiniz. Klorofitin yapraklarının oldukça kırılgan olduğunu unutmayın.

Saksıda Kurdela bitkisinin bakımı

Bitkinin ihtiyaç duyduğu besin ve besin maddelerini sağlamak için ilkbahar ve yaz aylarında klorofiti iki haftada bir bileşik gübre ile besleyin. Beslenme özellikle büyüme ve tomurcuklanma dönemlerinde önemlidir. Kış dinlenme döneminde gübreleme önerilmez. Gerekirse, hasarlı yaprakları düzeltin. Ayrıca bitkinin şekillendirilmesi gerektiğinde de kesin. Bunu yapmazsanız, çiçek çoğalır. Chlorophytum çiçeği hakkında bilgi >>

Kurdela Çiçeği (Bitkisi) Nasıl Çoğaltılır?

Chlorophytum iki şekilde çoğaltılabilir: yavru rozetleri (çiçek sapı üzerinde bulunan ‘yavru’) köklendirerek ve nakli ve yeniden dikerek çalıyı ayırarak. Yayılma prosedürü yılın herhangi bir zamanında gerçekleştirilebilir. Köklenme için, kesimleri suya koyun veya hemen gevşek alt tabakaya dikin. Kökler çok zayıfsa, biraz büyümeleri için birkaç gün suda bekletin ve ardından ekin.

Bitki 3 ila 4 yaşındaysa, çalıyı bölmek ve farklı saksılara yeniden yerleştirmek. Bitkiyi dikmeden önce iyice sulayın, ardından birkaç saat sonra çıkarın ve kökleri ayırmak için keskin bir bıçak kullanın. Bitkiye zarar vermemeye ve kök topunu yok etmemeye özen gösterin. Daha sonra kökün kurumuş veya çürümüş kısımlarını çıkarın ve bitkinin kısımlarını önceden hazırlanmış büyük saksılara yerleştirin.