Kış ayında hangi çiçekler yetişir?

Kasım 8, 2022 Yazarı admin 0

Kış ayında çiçekli bitkiler ile evinizi süsleyin. Bakımı kolay olan bu bitkiler Kış ayında evde ofiste yetiştirilebilir. Kış çiçekleri nelerdir? Kışın çiçek açan bitkiler nelerdir? Kışın saksıda hangi çiçekler yetişir? Kışa dayanıklı çiçekler nelerdir? bunlar hakkında size bilgi vermek istiyoruz. Kış aylarında elbette bazı çiçekler açar. Üzerlerine karlar bile yağmış olsa bu çiçekler hayatta olabilir. Kış aylarında çiçekli bir şekilde göreceğiniz bazı çiçek isimlerini inceleyeceğiz. Türkiye’de yetişebilen en güzel kış ayı içinde çiçekler açan bitki isimleri şu şekildedir;

Kış aylarında hangi bitkiler çiçek açar?

Kış ayı için yetişebilen özel çiçek açan bitki isimlerinden bazıları şu şekildedir;

  • Açelya Çiçeği Kapalı alanlarda iç mekân bitkisi olarak bilinmektedir. Ilıman iklimlerde yaşama koşulları çok iyidir. Toprak saksılar en iyi yetiştiği yerdir. Japonya öz vatanıdır. Sümbül Çiçeği, Kış aylarında da veya kış bitiminde soğuk havalarda yetişebilin bir çiçek türüdür. Hyacinthus cinsine ait soğanlı bitkilerden olup daha önce zambakgiller familyasının üyesi olarak kabul edilmekte iken şimdi yeni bir familya olan Hyacinthaceae altında incelenmektedir.
  • Çuha Çiçeği Çiçeklerini günün geç zamanlarında gösteren enteresan bir çiçek türüdür. Kış aylarında da yetiştiği için en uzun süren bitki çiçek türlerindendir. Çuha çiçeğinin en çok bilinen renkleri, pembe, soluk lavanta ve beyaz olarak bilinmektedir. Çuha çiçeği, ışığı çok sever. Güneş ışığına fazla maruz kalmaması gerekmektedir.
  • Hercai Menekşe Eylül ve Haziran ayı aralığında açan bir çiçek türüdür. Çiçekleri koparıldığı zaman bile yeniden açabilmektedir. Buyu 10 cm civarındadır. Hercai Menekşelerin 30’a yakın türü bulunmaktadır. Yarı gölgeli olan yerlerde çok iyi yetişir. Direkt güneşe maruz kalmamalıdır.
  • Kardelen Çiçeği Kardelen çiçeği Türkiye’de geç fark edilen bir türdür. Beyaz renkli çiçekler açar sapı ve yaprağı yeşildir. İlkbahar ayının müjdecisi olarak bilinen bir çiçek türüdür. İlk açan çiçek türlerindendir. Kardelen nergisgillerden oluşan bir çiçek türüdür. Kardelen soğuk ve ıslak yağışlı torakları oldukça çok sever. Buna uygun bütün toprak çeşitlerinde yetişmektedir.
  • Mum Çiçeği Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen çiçek türüdür. Gövdesi uzundur. Mum çiçeği büyürken büyüme hizasına doğru bir dik çubuk koyarsanız çiçek kırılma yapmayacaktır.
  • Nergis Çiçeği Türkiye’de bütün bölgelerde yetişen ender türlerden birdir. Nergis Çiçeği’nin 20’ye yakın çeşidi vardır. Nergis çiçeği tamamen solduğunda nergis soğanına zarar vermeden topraktan çıkarmak önemlidir.
  • Şebboy Çiçeği Kırmızı ve Kahverengi çeşitleri vardır. Öz vatanı Avrupa olarak bilinir. Yetiştirilmesi çok kolaydır. Nemli toprakları çok sever. Şebboy çiçeğinin 80’in üzerinde cinsi ve 500’ün üzerinde türü vardır.
  • Vargit Çiçeği Özellikle karadeniz yaylarından havaların soğumaya başlaması ile açan kar yağma sıralarında açmaktadır. Vargit çiçeği açmaya başladığı zaman insanlar yavaş yavaş yaylaları terkeder. Yöresel olarak Ayeser Çiçeği olarakta bilinir.

Kış ayına özel olarak yetişebilen bu bitkileri yetiştirmek kolaydır. Kış aylarında yetişen bitkiler hakkında web sitemiz üzerinden arama yaparak bilgi alabilirsiniz.