Begonya çiçeği nerede yetişir? Begonya bakımı

Ekim 6, 2021 Yazarı admin 0

Begonya çiçeğinin farklı tür ve çeşitleri mevcuttur. Begonya çiçeği sevilen bir bitki türüdür. Begonya çiçekleri bahçe ve saksılarda yetişebilir. Fazla bakım istemez. Bitkiye iyi bakılırsa çiçekleri sağlıklı olur. Evde ve saksıda begonya yetiştirmek isteyenler aşağıdaki beş çeşit begonya türünden en uygun olanını tercih edebililer. Begonya çiçekleri mevsimlik bir çiçek olarak bilinir ve Begonya iç mekan bitki türleri arasında yer alır.

Beğonya çiçeği türleri nelerdir?

  1. Ağaç Begonya Çiçeği; Ağaç Begonyanın yaprakları uzun, benekli ve tüysüz olarak büyür. İç mekanlarda çok tercih edilen bir begonya türüdür.
  2. Balmumu Begonya Çiçeği; Bu türde ev ortamında, ofiste yani iç mekanlarda büyümektedir. Doğal ortamda en çok görülen bir türdür.
  3. Baston Begonya Çiçeği; Kanat şeklinde yaprak açmakta olan bir türdür. Sulama ve bakımı aynıdır. Diğer türlere göre daha güzel bir şekle sahiptir.
  4. Yumrulu Begonya Çiçeği; Tüylü olarak büyür, Begonya çiçek türüde iç mekanlarda rahatlıkla yetiştirilmektedir.
  5. Yaprak Begonya Çiçeği; Yaprak kısımları diğer begonya türlerine göre daha küçük olarak yetişmektedir. Dekoratif alanlarda süslenmesi ve bulunması iyi bir görüntü sağlamaktadır.

Begonya Çiçeği Anavatanı Neresidir?

Begonya Çiçeği Amerika, Afrika ve Asya kıtalarında yetişmektedir. Sabah güneş alacak bir yere koyulması çok önemlidir. Gelişiminin gür ve sağlıklı olması için biraz ilgilenmeniz yeterli olacaktır. Suyu çok sever, Begonya Çiçeği iki günde bir sulama yapılarak iyi bir durumda kalmaları sağlanır. Begonya Çiçekleri sürekli gölgeli bir ortamda durursa kurur, sabah güneşini alacak bir yere konması çiçeğin gelişimi için çok önemlidir.

begonya çiçeği bakımı ve sulama

Begonya Çiçeği Nedir? Begonya Hakkında Bilgi

Begonia tuberosa genellikle çok yıllık, rizomlu veya yumrulu bitkilerdir. Yaprakları açık yeşil, hafif parçalı ve dişli, üst yüzü tüylüdür. Çiçekleri iri, yalınkat, yarı veya tam katmerli çeşitli form ve renklerdedir.  Begonya rex ise 30-50 cm kadar boylanabilen, göz alıcı ve dekoratif yaprakları için yetiştirilir. Kırmızı, pembe, krem, gri, gümüş, mor ve kestane ile siyah renklerin çeşitli tonlarında yapraklarda gösterişli lekeler vardır. Genellikle boyları kısa, çiçekleri gösterişsizdir.

Begonya çiçeği saksılarda ise 2 yılda bir saksı değişimi yapılırsa çiçekler daha canlı ve verimli olmaktadır. Begonya çiçeği sevilen bir çiçek türüdür. Farklı türleri vardır. Begonya çiçeği toprak isteği: Asit nitelikli ve zengin karışımlı toprak kullanılır. Begonya çiçeği sulama: Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.